HOUTEN – Voor transportbedrijf G. de Kruijf Transport in Houten heeft JSO Elektrotechniek de volledige elektra geleverd voor de nieuwe bedrijfshal en kantoor. Nadat ruim anderhalf jaar geleden het bedrijf door brand werd getroffen, heeft JSO Elektrotechniek in eerste instantie snel en vakkundig tijdelijke terreinverlichting geleverd.

Al gauw kwam de vervolgopdracht: het inrichten van de bedrijfshal, inclusief garage voor vrachtwagens en een kantoor. Het project is volledig uitgevoerd in ledverlichting.

Het unieke aan de buitenverlichting op het terrein is dat het het terrein voluit kan uitlichten, zodra er transportwagens actief zijn op het terrein. In het geval er geen activiteit is, schaalt het systeem automatisch terug naar 20% van het vermogen, waardoor veel kosten bespaard wordt op het onnodig laten branden van buitenverlichting.

Hetzelfde geldt voor de diverse kantoorvertrekken, die ook zijn uitgevoerd met ledverlichting i.c.m. een bewegingsmelder. Indien er geen activiteit is in een ruimte wordt de verlichting uitgeschakeld. ‘s Nachts schakelt het volledige systeem naar 10% van het vermogen als waakverlichting ter beveiliging van het gebouw.

Elektriciteit wordt o.a. geproduceerd door 53 zonnepanelen op het dak van de bedrijfshal. Daarnaast heeft JSO Elekotrotechniek de complete data-installatie geleverd en een toegangscontrole- en alarmsysteem.